By Tuesday, 28 February 2012

Border Image Melengkung Versi Blogskin

Assalamualaikum and hello guys :D

    

Korunk sihat? Kalau tak sihat tu, makanlah ubat. Insyaallah akan sihat, hehe. Okay, now Faiz nak persembahkan korunk magik pelik. Haha, magik pelik tu apa? Magik pelik tu ialah gambar tu ter automatik melengkung. Cantik kan? Kalau dalam blogskins, gambar melengkung ni cantik. Tapi Faiz tak berapa minat lah pulak. Haha just saying. Korunk nak buat tak? Tapi tutorial ni untuk blogskins sahaja, hehe jangan marah. Do follow the steps okay, don;t skip skip skip skip. I repeat it, don't skip. 

Sebelum follow steps tu, sila baca ni dulu, sangat penting untuk anda. Click this.  Lepas korunk dah baca, ada dapat sikit ilmu tak? Benda tu penting sangat, kalau tak, korunk punyer blog akan hancurss. Oppss, sorry. Dah dah, do stop reading this.  I means do stop reading ayat merepek yang Faiz cipta ni, hehe. Okay jom follow steps di bawah ni yer.

Peringatan, kalau nak copy code, tekan CTRL+C, okay don't forget it.. 

1. Dashboard > Template  

2. Then, tekan CTRL+F dan cari kod di bawah ni..



</style>

3. Korunk ada jumpa tak? Kalau tak jumpa, Faiz tak tahu nak kata apa. Sorry yer.

4. Then, korunk copy code di bawah ini dan paste atas code tadi.


img {
border-radius: 10px;
-moz-border-radius: 10px;
}



5. Lepas korunk paste, tekan preview dulu. Kalau menjadi dan tak ada apa apa error, bolehlah terus save dan berjaya. 


Tada, menjadi tak? Kalau menjadi, tahniah dan jangan lupa comment yer. Okay bye, adiooss..

1 comment:

Nabilah Hashim ♥ said...

thanks faiz. jadi pun :D

About




Faiz, 18, Malaysia - A teacher to be in Teacher Education Institute of Kent. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music