By Monday, 13 February 2012

Disable Right Click Without Alert Message

Hai korang :D


Tengah buat apa tu? Mestilah tengah baca tuto ni kan. Hehehe, thanks sebab baca and follow tuto ni. Tuto ni pasal disable right click ni tanpa ada message. Tak payah lah susah susah keluar message kan?

Nak tahu macam mana nak buat. Follow step tuto di bawah ni. Wait, kena baca bismillah dulu baru boleh menjadi, hehe insyaallah..

Peringatan, kalau nak copy code, tekan CTRL+C, okay don't forget it..


1. Dashboard > Design > Add Gagdet > Html/Javascript 


2. Copy code di bawah ni and paste pada ruangan HTML/Javascript tu..



<script language=JavaScript>
<!--
//Disable right click script III- By Renigade (renigade@mediaone.net)
//For full source code, visit http://www.dauspozi.com
var message="";
///////////////////////////////////
function clickIE() {if (document.all) {(message);return false;}}
function clickNS(e) {if
(document.layers||(document.getElementById&&!document.all)) {
if (e.which==2||e.which==3) {(message);return false;}}}
if (document.layers)
{document.captureEvents(Event.MOUSEDOWN);document.onmousedown=clickNS;}
else{document.onmouseup=clickNS;document.oncontextmenu=clickIE;}
document.oncontextmenu=new Function("return false")
// -->
</script>


3. Dah paste? Save dan lihat..

P/s : Moga menjadi, hehe.. bye adioos..

No comments:

About



Faiz, 18, Malaysia - A law student in UiTM Dengkil. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music