By Wednesday, 8 February 2012

Favicon

Assalamualaikum guys, anneyong haseayo?


Now, Faiz nak buat tutorial pasal favicon. Cuba korang lihat kat tajuk blog ni, sebelah random, tulah namanya favicon. Faiz sambung buat tutorial yer. Nak tahu ker cara nak tukar favicon? Ikut langkah di bawa yer.. 

Peringatan, kalau nak copy code, tekan CTRL+C, okay don't forget it..

1. Dashboard > Edit HTML > Tick expand widget template 

2. Tekan CTRL+F, search code dekat bawah ni..


</head>


3. Dah jumpa dah? Kalau dah jumpa, bagus. Then copy code kat bawah ni..


<link href='URL GAMBAR' rel='shortcut icon' type='image/x-icon'/>
<link href='URL GAMBAR' rel='icon' type='image/x-icon'/>



4. Pastekan kan dekat atas code </head> tu okay..


5. Tukar URL GAMBAR tu dengan link url gambar yang anda minat..


6. Lepas tu preview, kalau tak ada error dan menjadi, terus save je..


Tadaa, dah siap kan? Yang pasal url gambar tu, nanti faiz tunjukkan cara caranya..
Kalau korang dah tahu macam mana nak cari url gambar, buat je, hehe..

Okay bye, sampai di sini sahaja, adioos..

No comments:

About



Faiz, 18, Malaysia - A law student in UiTM Dengkil. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music