By Sunday, 11 March 2012

Auto Open At New Tab Versi Blogskin

Konichiwa dan selamat petang guys :D


Korunk dah lunch? Faiz dah lunch, sedap gila kot, mak masak. Hehe, kembali kepada topic asal, Faiz nak kasik tutorial tentang auto open at new tab versi blogskin. Korunk tahu kan maksud benda tu? Benda tu ialah bila cursor click link dia akan automatic keluar kat new tab. Kan senang, tak payah tekan right click and open at new tab. Kalau korunk nak buat, korunk boleh rujuk tutorial ni.

Peringatan, kalau nak copy code, tekan CTRL+C, okay don't forget it.. 

1. Dashboard > Template  

2. Then, tekan CTRL+F dan cari kod di bawah ni..
 


<head>


3.  Jumpa tak code tu? Kalau jumpa, korunk copy code bawah ni dan paste di bawah code <head> tadi.


<base target='_blank'/>


4. Preview, kalau tak ada error dan jadi, boleh save terus.

P/s : Menjadi tak? Kalau menjadi, wajib comment banyak banyak yer. Code tutorial ni Faiz dapat daripada Fazeera Kahar. Thanks to her again. Okay bye, adioss.. 

No comments:

About



Faiz, 18, Malaysia - A law student in UiTM Dengkil. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music