By Friday, 9 March 2012

Centerkan Tajuk Post Dan Sidebar

Hai korunk :D


Salam sejahtera semua, hehe. First, Faiz gembira sangat dapat cuti seminggu, tapi.. tetiba je cikgu kata ada tuisyen. Dah lah tuisyen hari Isnin sampai Jumaat, penat siott. Faiz tak merungut tapi rasa penat giler, lepas exam baru nak menikmati cuti seminggu, urmm tapi tak dapat.

Okay stop, jangan kesian dengan Faiz yer, haha, buat muka seposen. Entry ni Faiz nak buat tutorial pasal centerkan tajuk post dan sidebar. Kalau korunk nak tengok, tajuk post and sidebar blog Faiz di tengah tengah kan? Nampak tak? Kalau tak nampak, Faiz tak tahu nak kata apa, korunk kena check mata kot. Okay jom follow steps tutorial. Mulakan dengan bismillah dulu.

Peringatan, kalau nak copy code, tekan CTRL+C, okay don't forget it..

1. Dashboard > Edit HTML > Tick expand widget template 

2. Tekan CTRL+F, search code dekat bawah ni..

Untuk sidebar.

h2 {

Untuk tajuk post.

h3.post-title {

3. Korunk jumpa code dua dua tu? Kalau tak jumpa, tanya Faiz kat facebook. Kalau dah jumpa, copy code bawah ni dan paste dekat bawah code dua dua tadi.

text-align:center;

4. Preview dulu, kalau menjadi dan tiada error, korunk boleh terus save okay.

Tadaaa? Jadi tak? Kalau jadi, comment yer. Bye adiosss...

No comments:

About



Faiz, 18, Malaysia - A law student in UiTM Dengkil. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music