By Friday, 9 March 2012

Favicon Versi Blogskin

Apa khabar semua :D


Honestly, Faiz memang terlebih rajin buat tutorial nowadays, yelah dah lepas exam, haha. Okay, kita tukar topik asal. Favicon? Favicon tu gambar dekat menu bar tu. Korunk mesti tahu kan, takkan tak tahu. Kepada sesiapa yang nak sangat tukar favicon kat classic template sendiri, korunk boleh rujuk tuto ni. Jom follow steps tutorial di bawah.

Peringatan, kalau nak copy code, tekan CTRL+C, okay don't forget it.. 

1. Dashboard > Template  

2. Then, tekan CTRL+F dan cari kod di bawah ni.. 


<head>

3. Dah jumpa? Kalau korunk dah jumpa, korunk copy code di bawah ni dan paste di atas code tadi.

 <link rel="shortcut icon" href="URL ICON"/>

4.  Perkataan warna merah tu, korunk tukar dengan url icon yang korunk mahu.


5. Preview dulu. Kalau jadi, terus save.

P/s : Tadaaa? Menjadi tak? Kalau menjadi, comment banyak banyak, hehe. Bye, adioss..

No comments:

About




Faiz, 18, Malaysia - A teacher to be in Teacher Education Institute of Kent. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music