By Saturday, 10 March 2012

Hover Image Animation Versi Blogskin

Konichiwa guys :D


Alhamdullilah, Faiz nak buat tutorial pasal hover image animation versi blogskin. Kalau korunk letak cursor kat image blog Faiz, dia akan berubah ke warna yang pudar. Korunk nak buat kan? Rujuk tuto ni tau. 

Peringatan, kalau nak copy code, tekan CTRL+C, okay don't forget it.. 

1. Dashboard > Template  

2. Then, tekan CTRL+F dan cari kod di bawah ni..



</style>


3. Jumpa code tu kan? Kemudian, copy code bawah ni dan paste di atas code tadi.



/*------ IMAGE ANIMATION------*/
img {filter:alpha(opacity=100);
-moz-opacity:1.0;
opacity:1.0;
}
img:hover {
filter:alpha(opacity=80);
-moz-opacity:0.80;
opacity:.80;
}



4. Lepas paste, preview dulu. Kalau menjadi dan tak ada apa-apa error, boleh terus save.


P/s : Okay, dah siap. Kalau korunk nak request apa-apa tutorial, korunk boleh request kat cbox a.k.a chatbox. Korunk jangan lupa comment tau kalau menjadi.

No comments:

About



Faiz, 18, Malaysia - A law student in UiTM Dengkil. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music