By Friday, 9 March 2012

Letak Background Bergambar Pada Blockquote

Assalamualaikum guys :D


Kita bertemu lagi dalam rancangan tutorial Faiez Mars. Haha, rasa macam kat dalam tv kot. Best gila. Kalau korunk tengok blockquote Faiz, ada background kan? Cantik tak? Kalau korunk tertarik minuk teh tarik, korunk boleh follow steps tutorial di bawah dengan hati hati.

Peringatan, kalau nak copy code, tekan CTRL+C, okay don't forget it..

1. Dashboard > Edit HTML > Tick expand widget template 

2. Tekan CTRL+F, search code dekat bawah ni..

.post blockquote {

3. Jumpa tak code tu? Kalau jumpa, korunk copy code bawah ni dan paste di bawah code tadi.

background-image:url(url gambar);

4. Korunk tukar perkataan warna merah dengan url gambar background yang korunk mahu guna.

5. Preview dulu, kalau background blockquote menjadi dan tak ada satu pon error, korunk boleh save terus.

P/s : Kalau menjadi, korunk comment banyak banyak yer.

No comments:

About




Faiz, 18, Malaysia - A teacher to be in Teacher Education Institute of Kent. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music