By Saturday, 10 March 2012

Letak Salji Versi Blogskin

Assalamualaikum and hello for non muslim :D


Hyeep guys, Faiz nak buat tutorial letak salji versi blogskin. Mesti ramai tertanya tanya macam mana nak letak salji kat dalam blogskin/classic template kan? Haha, korunk boleh rujuk tutorial ni okay. 

Peringatan, kalau nak copy code, tekan CTRL+C, okay don't forget it.. 

1. Dashboard > Template  

2. Then, tekan CTRL+F dan cari kod di bawah ni..


<head>

3. Dah jumpa? Setahu Faiz code tu selalunya kat atas sekali. Betul tak? Kemudian, korunk copy code bawah ni dan paste di bawah code <head> tadi. 


Code untuk salji hitam.

<script type="text/javascript" src="http://www.yourjavascript.com/03441140321/snow-black.js"></script>

Code untuk salji putih.

<script type="text/javascript" src="http://www.yourjavascript.com/14104214083/snow-white.js"></script>

4. Lepas paste, preview dulu. Kalau salji tu keluar dari atas dan tak ada error, korunk boleh save terus.
P/s : Menjadi tak? Kalau menjadi, comment banyak banyak tau. Penat Faiz membebel entry ni, hehe jk. Kalau tak jadi, bagitahu Faiz kat fb. Okay bye adiosss.. 

About




Faiz, 18, Malaysia - A teacher to be in Teacher Education Institute of Kent. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music