By Tuesday, 6 March 2012

Shadow Effect Pada Title And Sidebar Title

Konichiwa guys :D


Hai guys. Today, Faiz nak buat tutorial pasal shadow effect. Shadow effect tu bermaksud kat belakang perkataan tu ada macam background lah, maybe. Faiz tak tahu nak explain macam mana haha. Anyway, jom try. Biar Faiz yang ajarkan, hehe. 

Peringatan, kalau nak copy code, tekan CTRL+C, okay don't forget it..

1. Dashboard > Edit HTML > Tick expand widget template 

2. Tekan CTRL+F, search code dekat bawah ni.

h3.post-title {
3. Kalau korunk tak jumpa code tu, cari code di bawah ni pulak.

.post h3 {
4. Lepas tu korunk code di bawah ni dan paste dekat bawah code tadi.

text-shadow: 2px 2px 3px #FFFFFF;
5.  Bagi siapa yang nak buat kat sidebar pulak, sila cari code di bawah ni.

 h2 {
6. Dah jumpa? Copy code tadi dan paste dekat bawah code atas ni, okay? Faham?


7. Yang perkataan warna merah tu ialah colour warna putih, kalau korunk nak tukar, tekan sini

8. Preview dulu, kalau menjadi, terus save dan berjaya.

P/s : Tadaaa? Menjadi tak? Kalau korunk tak paham, pm Faiz kat facebook okay? Bye adiosss... 

No comments:

About



Faiz, 18, Malaysia - A law student in UiTM Dengkil. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music