By Friday, 23 March 2012

Takutnya Aku

Assalamualaikum and hi for non muslim :D 


Ya Allah, takutnya. Bagi pengetahuan korunk, esok adalah pertandingan MTAQ. Faiz mewakili bahagian hafazan sekolah peringkat daerah dan Faiz tak hafal semua surah. Faiz hafal sikit je kot. Kang tak pasal-pasal buat malu je kat depan orang ramai. Hope Faiz dapat Surah Sejadah dan Surah Yaasin.

Apa yang Faiz nak ceritakan ni ialah Faiz takut tak dapat surah apa yang Faiz dah hafal, lagi-lagi hakim pergi suruh sambung ayat, tak hafal -.- huarghh. Mesti malu gila, kalau semua surah susah yang Faiz dapat? Mampus lah. I don't know what to say lah, habis cerita. Biar malu muka ni ma! Malam ni Faiz nak hafal surah yang mampu. Honestly, Faiz tak ready lagi nak masuk hafazan ni.

Lepas ni, Faiz nak ceritakan apa yang Faiz akan buat esok. Mula-mula, pergi sekolah and bertolak. Dah sampai tu, daftar and hafaz surah-surah yang belum hafal lagi kalau ada masa. Semasa tasmik, Faiz cakap tak hafal dan tak hafal. Lepas tasmik, bawak beg dan terus keluar pergi tandas. Menyorok sorang-sorang malu weyh. Sekolahku, mintak maaf tak dapat mengharumkan nama mu yang tercinta, dah terpaksa. Faiz rasa nak pengsan bila tahu MTAQ tu berlangsung pada hari esok, ingat bulan lima, seriously. Pitaaam mak oii kot.

Dengan lafaz bismillah, Faiz kecewakan sekolah pada kali yang pertamanya secara tidak sengaja. After this, Faiz akan buat betul-betul dan mengharumkan nama sekolah. Bubye, entry ni merapu okay, hehe. Lepas publish entry ni, Faiz nak masuk bilik menangis sorang sorang :3

2 comments:

aleeya natasha said...

gud luck yer dik!!! believe in yourself, you can do it

Princess Syazliyana said...

Haha :)

About



Faiz, 18, Malaysia - A law student in UiTM Dengkil. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music