By Friday, 28 December 2012

Kalau Dia Tak Jawab Call Kita

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Hello guys! Today is Friday, hari Jumaat for the last in 2012, isn't? Paish nak share sikit macam mana kita nak buat kalau kita call dia je kan, dia tak angkat. Lagi-lagi masa tu dia tengah merajuk dengan kita. Dah berkali-kali ni kita call, dia tak nak angkat jugak. To-be-honest, mesti pasangan korang ada yang tak jawab call korang, kan? Jangan nak tipu hah.  So apa yang perlu kita lakukan? Terjah bawah.


Kalau Dia Tak Jawab Call Kita;


1. Berikan dia masa untuk bertenang. Selalunya orang yang merajuk ni memang payah nak pujuk. Habis jenuh kita call pun tak guna. So lebih baik berikan dia masa untuk dia rileks dan tenangkan perasaan dia.


2. Hantarkan mesej-mesej pujukan manja supaya hati dia akan lembut semula. Memang dia tidak angkat call kita tetapi dia mesti akan baca mesej-mesej yang kita bagi punya.

3. Ucapkan kata-kata maaf bahawa memang diri kita yang salah. Selalunya dia tak angkat call disebabkan dia merajuk atau tidak suka dengan perbuatan kita. Oleh itu, minta maaf lah dengan dia. Tak salahkan kalau kita nak mohon maaf?
4. Kalau dia tak angkat jugak, maybe dia ada masalah atau ada kerja yang perlu diselesaikan dan tak sempat untuk bagitahu kita. So berikan la dia masa untuk dia menyelesaikan kerja-kerja dia. Kalau boleh, hantar la mesej cakap yang kita nak temankan dia buat kerja sama-sama.


P/S: Tapi kalau dia off telefon, kita janganlah berputus asa. Tunjukkan bahawa kita memang sayang dan cinta pada diaIni je yang Paish boleh bagi untuk korang, kalau nak banyak lagi tanya doktor pakar cinta noh. Ohsem tak? Hehehe. Gambar di dalam entry ini semua adalah milik Paish seorang sahaja kecuali lelaki yang handsome kat atas sekali tu. Siapa yang ambik, kena makan kaki bah. Okay bye korang, nak pergi dah ni. Assalamualaikum. Adios.

No comments:

About




Faiz, 18, Malaysia - A teacher to be in Teacher Education Institute of Kent. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music