By Sunday, 13 January 2013

Tutorial Letak Energy Saving Mode

السلام عليكم و رحمة الله و بركاته


Annyeong haseyo korang! Semalam birthday Zayn Malik kot! Argh, mesti berjuta-juta fans dia wish kat dia macam budak sorang ni http://nrulysmn.blogspot.com/2013/01/happybirthdayzaynmalik.html. Kih-kih-kih. "Akk Yasmin, Zayn Malik tu husband kakak ke? Ye lettew." Okay, stop merepeking. For now, dah lama aku tak update! Semi-hiatus betul.

Straight-to-the-point, aku nak update tutorial macam mana nak Letak Energy Saving Mode di blogskin. Ikut step di bawah ya. Tak tahu apa itu energy saving mode bla-bla? Boleh pergi blog sesuci kejora dan tunggu bapa saat. Tadaa! Ohsem tak? Kah-kah-kah.

1. Dashboard > Template.
2. Press CTRL + F dan cari kod <head>
3. Kemudian, korang copy kod bawah ni.

<script src='http://www.vincentcheung.ca/jsencryption/jsencryption.js' type='text/javascript'></script><script type="text/javascript">if (window.jstiming) window.jstiming.load.tick('headEnd');</script> <!-- save your energy --><script language='javascript' src='http://www.onlineleaf.com/savetheenvironment.js' type='text/javascript'></script><!-- save your energy end --><script type='text/javascript'></script><script type='text/javascript'>

4. Paste di bawah kod <head> tadi.
5. Preview, kalau menjadi baru save.

P/S: Jangan lupa komen ya kalau menjadi. Dan pada sesiapa yang tak menjadi tu boleh contact aku kat fb. Assalamualaikum, adios, bye!

No comments:

About




Faiz, 18, Malaysia - A teacher to be in Teacher Education Institute of Kent. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music