By Saturday, 15 March 2014

Dunia Gersang & Kenapa Aku Perlu Happy?

Assalamualaikum kalian semula. Cewah, tengah buat apa tu? Hah kali ni aku nak update sikit kenapa aku perlu happy?

Sebabnya, sedih-sedih ni tak bagus untuk emosi kita. Nanti tambah stress je, dahlah berlambak kerja sekolah tak siap lagi. Confirm cikgu marah....

Aduh.. aduh... aduh... Nak bercakap pasal homework ni rimas kepala hotak aku. K. Nah, aku ada tips nak buat kita ni happy sikit tatkala cuaca panas nun macam nak terbakar. Banyak-banyaklah berdoa and buat solat istisyqa'. Apa yang berlaku kat kita ni semua ada hikmah. Maaflah, aku bukan ustaz. Tapi.. kita semua sebagai umat Islam kena bersatu. Bak kata pepatah "Bersatu kita teguh, bercerai kita roboh". Cuaca kemarau ni dah macam nak tanda kiamat. Allahu.

Anyway, nah pengubat dahaga iaitu tips dari aku.


Amboi! Sedapnya! Meleleh air liur kita tengok. Haishhhh.

Moga kuat iman ya. Hihihi. Ni bukan bagus untuk kita selalu, yang bagus kita kena minum air masak. Lagi satu, elakkan dari dapat HAZE STROKE!

Apa tu Haze Stroke?

Search kat google je la ya. Tuan blog ni tak rajin macam hampa fikirkan hihi.

Ok bye. Assalamualaikum.

No comments:

About




Faiz, 18, Malaysia - A teacher to be in Teacher Education Institute of Kent. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music