By Saturday, 8 April 2017

Life Goals: Camera


Hi assalamualaikum! I'm going to write a few of my life goals which is camera! Don't you know camera is such a necessary things in our life! Bagi aku, setakat camera handphone baik tak payah!
Ada je some people yang minat camera sebab camera ni ada macam-macam jenis. Ada yang minat jenis lama punya macam instax and many more! Aku tak tahu banyak sangat pasal camera.

Of course, untuk camera modern paling best is DSLR, right? DSLR memang best dan aku mengaku aku takde DSLR weyh! I'm so envy to see some of my friends yang ada DSLR. Bukan apa tau, diorang ada DSLR, why don't diorang belajar teknik photography and so on. Guna kelebihan yang ada tu untuk buat photography bussiness or macam-macam lagi.

Amboi, senang-senang je aku cakap hoho! Actually, I've been craving for a, eh no! I've been dreaming for a camera that is suitable for vlogging! Bukannya apa tau, camera yang jenis vlogging ni sangatlah ringan dan harga pun berpatutan. Cuma camera yang aku idamkan ini agak mahal sikit tapi tulah, I nak jugak hehe!

Hah! This onelah yang aku nak! OMG! Dia punya physical/appearance pun dah lawa, apa lagi dia punya camera and video quality, right? Siapa je tak tahu brand sony amatlah best. Kalau you guys tengok movie english whatsoever, selalunya diorang guna camera sony yang full HD punya. Memang terbaik!

Tapi this one, camera dia sangatlah ringan *im not sure*. Belum review lagi. To be honest, I knew about this camera from one of my idol (inspiration person) by Sumrah Jamal. She's living in England and yet she's pretty as much! I do love her Instagram feed and also her vlogs!


See? Cantik gila kan! Memang nice untuk both photography and video. Screen dia boleh gerak untuk our comfortable view. I'm not so sure about it specs or anything about quality tapi setakat yang aku tengok video dia memang lawa. So guys, please pray for me. Dimurahkan rezeki dan dapat apa yang diingingkan hehe.Nanti bolehlah vlog pasal vacation ke, pasal university *IPTA* ke, yes!!!

Alright, see you later! Assalamualaikum!

No comments:

About



Faiz, 18, Malaysia - A law student in UiTM Dengkil. This is my blog where I wrote anything about my personal life.

SUBSCRIBE

Followers

Message

Instagram

Popular Posts

Music